Nyitvatartás, ügyfélszolgálat Hétfő-péntek: 07:00-18:00 óráig Szombat: 08:00-16:00 óráig
Hívjon minket +36 70 622 6388
Írjon nekünk! [email protected]

Költöztetés télen

Költöztetés télen – érdemes?

Ha valaki télen vesz ingatlant, akkor télen kell költözni.

Sokszor még jó időben sem egyszerű feladat a költözést lebonyolítani, télen a költözés még sokkal nehezebb az időjárás viszontgaságai miatt. A csúszós, havas-jeges utak sok embert megtréfálnak. Ránk számíthat téli időszakban is: +36 70 622 6388

költözés télen

Ma már a meteorológia sokkal pontosabban el tudja találni a várható időjárást, de csak néhány napra előre.

Tudnivalók a téli költözés kapcsán

  • Mivel télen korán sötétedik, érdemes korán kezdenünk a csomagolást, pakolást.
  • A kinti hideg idő miatt a kényesebb tárgyakat (pl. érzékeny bútorok, műszaki cikkek) csomagoljuk bélelt dobozba, tömjük ki szigetelő anyaggal, mondjuk vattával. A fólia is jó szolgálatot tehet a téllel szemben.
  • Ha éppen havazik, vagy havas eső esik, akkor javasoljuk a vízálló csomagolás elkészítését.
  • Függetlenül attól, hogy saját magunk végezzük-e, vagy profi költöztető céget bízunk meg a téli költöztetéssel, gondoskodjunk a ház előtti hó eltakarításáról. Ha nagyon havazik, akkor sózzuk is fel a járdát!
  • A holmik behordása előtt fóliázzuk le a padlót az új lakásban, hogy ne sarazzunk össze mindent! A takarófólia legyen csúszásmentes.
költöztetés télen
Saját kezűleg is költözhetünk

Az új lakásban érdemes már befűtve nekilátni a behordásnak, ez jót tehet a műszaki cikkek élettartamának is, amelyeket elsőként kellene behordani.

A családtagok, rokonok és a megbízott költöztetők is értékelik a forró teát, amivel gondoskodhatunk róluk is egy kicsit.

Télen számolnunk kell azzal, hogy a költözés lassabban zajlik a csúszós utak és lépcsők miatt. Ennek a sötétedés és a befejezési időpont szempontjából van jelentősége.

A téli költöztetésnél érdemes a munkát úgy szervezni, hogy egy-egy munkafázist (pl. felhordás, dobozolás, pakolás, benti elrendezés) ugyanazok a személyek végezzék, mert akik folyamatosan mozgásban vannak, nem kell hogy annyira felöltözzenek, mint azok, akik éppen csak a lakásban rendezik el a behordott tárgyakat. Egy kis előrelátással és tervezéssel el lehet kerülni a megfázást, náthát.

Vagy költöztethetünk profi költöztető céggel
Vagy költöztethetünk profi költöztető céggel

Télen menjünk inkább a főutakon a mellékutak helyett, azokat ugyanis hamarabb tisztítják meg, de a forgalom is nagyobb lehet ezért, ez tovább lassíthatja a költöztetést. Soha ne költözzünk nyári gumival!

Az új lakásban gondoskodjunk a közmű szolgáltatókkal az áram és fűtés biztosításáról!

Ha kutya, macska is költözik, akkor a költözés napján bízzuk egy családtagra, barátra, mert csak útban lenne!

A feljárókat szórjuk le hamuval vagy homokkal, amit a költöztetés befejezése után feltakarítunk majd.

Most már látja, hogy a téli időjárás sok-sok nehézséget rejteget, ezt mindenki tudja. Hívjon profi költöztető csapatot a költöztetés zökkenőmentes lebonyolítása végett!